KREM Z PAPRYKI I POMIDORÓW
Banalnie prosty.
Niesamowicie pyszny.
Szybki w przygotowaniu.
Z 3 składników (love it!).
Łap przepis 🙃
Potrzebujesz:
✔️ 2 papryki
✔️ 4 pomidory (mogą być też te koktajlowe)
✔️ 1 por
✔️ oliwę
Warzywa kroisz i układasz w naczyniu żaroodpornym. Skrapiasz oliwą i wrzucasz do piekarnika na 25 minut (w 180 st).
Po upieczeniu przekładasz do garnka (łącznie z wodą, którą puszczą warzywa oraz oliwą).
Dolewasz 2-3 szklanki wody. Przyprawiasz ulubionymi przyprawami (ja dodałam czosnek, kurkumę, pieprz, paprykę wędzoną i cynamon).
Całość gotujesz przez 30 min na małym ogniu.
Kiedy zupa wystygnie – blendujesz.
Możesz podawać z fetą/ kozim serem albo po prostu posypane pietruszką lub czarnuszką.
A jaka jest Twoja ulubiona jesienna zupa? 😃
Polub mnie na Facebooku
Poprzedni