fbpx

KREM Z PAPRYKI I POMIDORÓW

Banalnie prosty.
Niesamowicie pyszny.
Szybki w przygotowaniu.
Z 3 składników (love it!).

Łap przepis 🙃

Potrzebujesz:
✔️ 2 papryki
✔️ 4 pomidory (mogą być też te koktajlowe)
✔️ 1 por
✔️ oliwę

Warzywa kroisz i układasz w naczyniu żaroodpornym. Skrapiasz oliwą i wrzucasz do piekarnika na 25 minut (w 180 st).
Po upieczeniu przekładasz do garnka (łącznie z wodą, którą puszczą warzywa oraz oliwą).
Dolewasz 2-3 szklanki wody. Przyprawiasz ulubionymi przyprawami (ja dodałam czosnek, kurkumę, pieprz, paprykę wędzoną i cynamon).
Całość gotujesz przez 30 min na małym ogniu.

Kiedy zupa wystygnie – blendujesz.

Możesz podawać z fetą/ kozim serem albo po prostu posypane pietruszką lub czarnuszką.

A jaka jest Twoja ulubiona jesienna zupa? 😃

Polub mnie na Facebooku

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.