fbpx

Owsianka pełna zdrowia

Od jakiegoś czasu, aż się trzęsę z radości, na myśl o tym śniadaniu ❤️

Jest ciepłe, słodkie z kwaskowymi elementami, pyszne i sycące. 

Co dodaje do mojej owsianki?

▪ 3 łyżki płatków owsianych
▪ gotuję na mleku owsianym (szklance)
▪ z jabłkiem/ gruszką (1/2)
▪ migdałami (5-7 sztuk)
▪ jagodami goji (8-10 sztuk)
▪ morwą białą (6-8 sztuk),
▪ cynamonem.

Na spód często kładę mrożone owoce (wiśnie, owoce leśne).

Po ugotowaniu posypuję owsiankę (już przełożoną do miseczki) łyżeczką sproszkowanych jagód acai ❤️

Po takim śniadaniu czuje mega power 😍

A i ilość witamin i składników mineralnych zawartych w jednej porcji jest naprawdę potężna ❤️

A Ty, lubisz owsiankę?

A może masz własny, ulubiony, sposób jej przygotowywania?

Polub mnie na Facebooku

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.