Owsianka pełna zdrowia
Od jakiegoś czasu, aż się trzęsę z radości, na myśl o tym śniadaniu ❤️
Jest ciepłe, słodkie z kwaskowymi elementami, pyszne i sycące.
Co dodaje do mojej owsianki?
▪ 3 łyżki płatków owsianych
▪ gotuję na mleku owsianym (szklance)
▪ z jabłkiem/ gruszką (1/2)
▪ migdałami (5-7 sztuk)
▪ jagodami goji (8-10 sztuk)
▪ morwą białą (6-8 sztuk),
▪ cynamonem.
Na spód często kładę mrożone owoce (wiśnie, owoce leśne).
Po ugotowaniu posypuję owsiankę (już przełożoną do miseczki) łyżeczką sproszkowanych jagód acai ❤️
Po takim śniadaniu czuje mega power 😍
A i ilość witamin i składników mineralnych zawartych w jednej porcji jest naprawdę potężna ❤️
A Ty, lubisz owsiankę?
A może masz własny, ulubiony, sposób jej przygotowywania?
Polub mnie na Facebooku