ZDROWE CIASTKA CZEKOLADOWE
Kiedy Twoja córa chce zabierać do szkoły coś słodkiego, tak jak inne dzieci, jako rodzic-dietetyk stajesz przed sporym wyzwaniem.
Ma być słodkie i smakować dzieciom – wtedy będą zadowolone.
Ma być zdrowe i pożywne – wtedy Ty będziesz zadowolona.
Dzięki takiej kombinacji potrzeb powstały te oto – ciastka czekoladowe 🍪🍫
SKŁADNIKI:
▪ 3 łyżki mąki orkiszowej,
▪ 2 łyżki mąki gryczanej,
▪ 2 łyżki mąki jaglanej,
▪ 2 banany (rozgnieść),
▪ miód (2 łyżki),
▪ proszek do pieczenia (2/3 łyżeczki),
▪ jajka (2),
▪ mleko owsiane (1/2 filiżanki),
▪ kakao (2 łyżki),
▪ olej kokosowy (łyżka),
▪ małe czekoladki (2 łyżki; może być także pokruszona dowolna czekolada – my miałyśmy gorzką).
Składniki mieszasz ze sobą.
Układasz na blasze na papierze do pieczenia. Pieczesz 12 min w temperaturze 180 stopni.
Gotowe!
Smacznego 😉